Monday, 25 August 2014

Asuntomessut 2014


Mekin kävimme tietysti asuntomessuilla heti niiden auettua. En vaan ole ehtinyt käydä kuvia läpi ja laittaa niitä tänne blogiin. Asuntomessukuvia on näkynyt blogeissa jo paljon, mutta laitan tähän vielä omia suosikkikuviani. Kuvaaminen ruuhkaisena messusunnuntaina oli aika haastavaa, mutta yllättävän hyvin sain rajattua ihmisvartalot pois kuvista. Lempitalojani olivat Skammin talo, Passiivikivitalo Leija ja Kannustalon Lato, joissa kaikissa oli mietitty yksityiskohdat viimeisen päälle ja sisustusratkaisuissa löytyi hienoja ja erilaisia oivalluksia.

Photos from the Finnish Housing Fair in Jyväskylä in July 2014.


Keittiöt

Messuilla näkyi tosi paljon hienoja keittiöitä. Tykkään paljon värillisistä keittiöistä, mutta en tiedä uskaltaisinko ottaa sellaista omaan kotiini.
Kylpyhuoneet ja saunat

Kylpyhuoneistakin löytyi hienoja ja viimeisteltyjä ratkaisuja. Saunat olivat tänä vuonna aika vaaleita.
Muut sisätilat ja yksityiskohdat

Pidin erityisesti Passiivikivitalo Leijan laadukkaista ja hyvin mietityistä säilytysratkaisuista. Pidin paljon myös puisista ikkunankarmeista, leveistä ikkunalaudoista, huolellisesti tehdyistä listattomista katoista, taideteoksista, mielenkiintoisista säilytysratkaisuista sekä niiden yhteyteen rakennetuista tiloista. Ja kyllähän se Helena Karihtala vaan osaa. Kannustalon Ladon sisustus oli huonekaluineen päivineen ihana! Ja pitää toki mainita myös Skammin talon sisustus: Marimekko sopi puiseen, upeaan taloon kuin nenä päähän!

Pihat ja julkisivut

Tänä vuonna useammalla talolla oli atriumpiha, josta minä kyllä tykkään. Viherkattoja ei näkynyt niin paljon kuin muutamana aikaisempana vuonna. Skammin talon kattotiilistä rakennettu julkisivu oli mielettömän upea. Hyvät messut olivat, tykkäsin!